Home / Índex de matèries / Psicopedagogia / A propòsit d’una experiència amb infants de 0 a 3 anys: de l’escolaritat compartida cap a l’educació complementària · Rosa M. Bellés, F...

A propòsit d’una experiència amb infants de 0 a 3 anys: de l’escolaritat compartida cap a l’educació complementària (2009)

autor

Rosa M. Bellés

Fanny Badia

Paloma Capdevila

Cécile de Visscher

   

 

Resum

 

Paraules clau:

Escola bressol, Infants greument afectats, Educació complementària, Educació inclusiva.

L’article que presentem és una experiència que intenta estar en la intersecció practico teòrica. Descriu el procés seguit per a concretar una col·laboració institucional amb la finalitat d’oferir una millor atenció i benestar a cinc infants greument afectats, les seves famílies i llurs educadors i educadores.

Aquesta col·laboració s’ha endegat entre, d’un costat, Escoles Bressols Municipals (EBM) de la xarxa pública de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) que atenen infants de 0 a 3 anys i, de l’altre, l’Escola Bressol Especial Nexe Fundació també de la ciutat.

El text justifica la col·laboració, mostra les actuacions endegades amb els infants i llurs famílies i la valoració que d’aquesta experiència en fan els implicats per, finalment, a partir de les dades dels cinc infants que van motivar la col·laboració inicial, aportar un seguit de reflexions sobre la importància de la intervenció primerenca, els fets diferenciadors de l’educació ordinària i específica dels més petits en relació a nens i nenes més grans i plantejar que per tal de reeixir en els camins que menen cap a l’educació inclusiva la perspectiva d’anàlisi i treball ha de ser necessàriament singularitzada a les necessitats de cada infant i la seva família.

Accedir al fòrum d'aquest article

Columna dreta: Últim Número

Últims Articles

Números anteriors

Untitled-9