Home / Índex de matèries / Pediatria / Intervenció psicológica des d´una unitat de cures intensives neonatals · Marcel Cortada, Remei Tarragó

Intervenció psicológica des d´una unitat de cures intensives neonatals (2006)

autor

Marcel Cortada

Psicòlog infantil. Institut de Psiquiatria i Psicologia del Nen i l'Adolescent. Fundació Eulàlia Torras de Beà, Barcelona

Remei Tarragó

Psiquiatra. Institut de Psiquiatria i Psicologia del Nen i l'Adolescent. Fundació Eulàlia Torras de Beà. Barcelona.

   

 

Resum

 

Paraules clau:

Prematuritat, nadó de risc, unitat de Cures Intensives Neonatals, vincle, intervenció precoç, escala de Brazelton, seqüeles.

L'ingrés d'un nadó a una UCIN esdevé una situació que requereix d'unes característiques assistencials, on no només s'han d'atendre les necessitats físiques d'aquest, sinó que, a més a més, cal atendre les seves necessitats afectives i emocionals, així com una assistència als pares per tal de preservar el vincle entre aquests i el seu fill/filla/fills. Són situacions molt carregades dins d'un àmbit afectiu i on la importància i transcendència de les situacions posen a l'equip assistencial en una posició molt delicada: integrar el rigor mèdic i la màxima calidesa, contenció, sensibilitat i humanitat. Per a poder dur a terme aquestes tasques, és de cabdal importància el treball d'un equip multidisciplinar.

Amb aquest article intentem compartir l'experiència desenvolupada, per part de professionals de la salut mental i al llarg de 4 anys, en una Unitat de Cures Intensives Neonatals.

Accedir al fòrum d'aquest article

Columna dreta: Intervenció psicológica des d´una unitat de cures intensives neonatals

Articles relacionats

Un passeig per la 5ª planta · Sílvia Cano i Moroba

Percepció dels professionals sanitaris de la Unitat de Cures Intensives Neonatals de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida sobre l’atenció que reben els nadons hospitalitzats i les seves famílies.

Números anteriors

Untitled-9