Home / Últims Números / Número 29 (2008) / Enclavaments sensorials des de l’observació de la conducta fetal · Núria Esqué i Borràs

Enclavaments sensorials des de l’observació de la conducta fetal (2008)

autor

Núria Esqué i Borràs

Metgessa Psiquiatra. Institut Jordi Ponces de Docència i Recerca en paràlisi cerebral i desenvolupament del nen. Fundació Summae. Coordinadora de la Unitat de Maduració Terapèutica Integral del Centre Pilot Arcàngel Sant Gabriel. ASPACE. Cap clínic de la Institució Guru.

   

Aquesta ponència es va presentar com a conferència inaugural de LA REUNIÓ ANUAL DE LA FEDERACIÓ EUROPEA DE PSICOANÀLISI, (espai ipso) celebrada a Barcelona el març de 2007.

 

Resum

 

Paraules clau:

Enclavament sensorial, ecografia fetal, ecografia en quatre dimensions, psiquisme fetal, psicopatologia arcaica, elements alfa, elements beta.

L’autora vol introduir en aquest treball un temps silenciós i poc conegut però que creu que es d’un gran valor i transcendència a la vida, que es el temps biològic dels no nascuts.

El temps en l’úter matern, en el qual vivim en l’ecosistema fetal, que es el que dóna un entorn adient per el desenvolupament de totes les nostres potencialitats.

Aquest és el temps de la vida prenatal, el moment de màxim esplendor del desenvolupament neurològic, fins ara poc conegut però que amb les noves tecnologies podrem comprendre, interpretar i descriure millor.

Mitjançant l’observació de la conducta fetal podrem explorar el funcionament primitiu del fetus i comprendre així millor als pacients amb greus pertorbacions i que sovint amb les seves conductes l’hi recorden a l’ autora la vida fetal.

Accedir al fòrum d'aquest article

Forum Nombre d'assumptes Nombre de enviaments Darrer comentari

Enclavaments sensorials des de l’observació de la conducta fetal

Si encara no tens nom d'usuari i contrasenya et pots subscriure aquí

0 0

Columna dreta: Enclavaments sensorials des de l’observació de la conducta fetal