Home / Últims Números / Número 27 (2006) / Per un treball assistencial d'orientació psicoanalítica · Griselda Tubau

Per un treball assistencial d'orientació psicoanalítica (2006)

autor
Griselda Tubau
   

L'ésser humà, en tant que ésser social, sols esdevé algú, un subjecte portador d'identitat pròpia, si té l'altre com a objecte de relació, la qual cosa el delimita i alhora el fa néixer a la vida intrapsíquica i interpersonal.
J. Aguilar (1998)

 

Introducció

La meva experiència amb famílies i els seus fills amb dificultats, així com el treball de supervisió i assessorament amb els professionals que en tenen cura, m'ha portat a interessar-me en les capacitats i destreses terapèutiques d'assistents socials, fisioterapeutes, logopedes, mestres, psicòlegs... en l'exercici de la seva activitat professional.

Aquesta tasca suposa normalment haver d'entrar en contacte i fer-se càrrec de nens i famílies en una situació de sofriment físic i psicològic. És per això, que aquests professionals busquen, entre d'altres objectius terapèutics propis de les seves disciplines, l'alleujament del malestar psíquic.

Conscient de la importància del treball assistencial per la millora de la salut mental, en aquest article em proposo explicitar alguns fenòmens intrapsíquics i interpersonals, àmpliament descrits per la teoria psicoanalítica, que considero poden ser útils per pensar i millorar aquestes tasques de caràcter terapèutic. Concretament reflexionaré sobre els conceptes de realitat interna, relacions d'objecte, transferència, contratransferència, identificació projectiva i capacitat de contenció.

Accedir al fòrum d'aquest article

Forum Nombre d'assumptes Nombre de enviaments Darrer comentari

Per un treball assistencial d'orientació psicoanalítica

Si encara no tens nom d'usuari i contrasenya et pots subscriure aquí

0 0