Home / Últims Números / Número 29 (2008) / Entrevista a la Dra. Alessandra Piontelli

Entrevista a la Dra. Alessandra Piontelli (2008)

autor
Redacció
Agraïments a Carme Morral, Elena Fieschi i Júlia Rossell, per la traducció de l’entrevista de l’italià al català. Entrevista realitzada al 2008.
   

La Dra. Alessandra Piontelli , neuròloga i psiquiatra es coneguda per la seva amplia experiència en el camp de la recerca del desenvolupament psíquic del fetus i en definitiva del ser humà, al Centre de Recerca de medicina matern-fetal de l’Università Degli Studi di Milano (italia).

El seu treball s’ha centrat en la recerca efectuada a través de les observacions fetes a fetus a través d’ecografia i el seu seguiment observacional longitudinal post natal, que ha reflexat en diversos articles i llibres com, Del Fetus a Nen: un estudi observacional i psicoanalític, Bessons: Del Fetus a nen, Retrocedint en el temps: un estudi en l’observació d’infants pel mètode d’Esther Bick.

De la seva experiència i coneixements, se’n poden extreure conceptes que poden resultar molt interessants en el treball quotidià dels professionals de l’atenció precoç. En aquest sentit alhora que una gran capacitat d’observació, aporta idees com la continuïtat entre la vida prenatal i la vida post natal, la similitud de comportaments del ser humà entre l’abans i el després del néixer, o que la influencia ambiental sobre el desenvolupament psíquic no comença en el moment del part, sinó força abans. En definitiva, ens mostra que hi han elements psíquics del nen, sans i també de patològics, molt presents ja a les poques setmanes de la seva concepció.

Conèixer de més a prop la Dra. Piontelli que molt atentament s’ha disposat a respondre les nostres preguntes, ens sembla que pot ser d’un profund interès pel nostre treball quotidià.

Accedir al fòrum d'aquest article

Forum Nombre d'assumptes Nombre de enviaments Darrer comentari

Entrevista a la Dra. Alessandra Piontelli

Si encara no tens nom d'usuari i contrasenya et pots subscriure aquí

0 0