Home / Últims Números / Número 29 (2008) / Un passeig per la 5ª planta · Sílvia Cano i Moroba

Un passeig per la 5ª planta (2008)

Percepció dels professionals sanitaris de la Unitat de Cures Intensives Neonatals de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida sobre l’atenció que reben els nadons hospitalitzats i les seves famílies.

autor

Sílvia Cano i Moroba

Psicopedagoga. Investigadora en formació UdL.

   

 

Resum

 

Paraules clau:

Unitat de cures intensives neonatals, personal sanitari, percepcions, neonatologia centrada en la família.

El naixement d’un fill/a és un moment de grans canvis. Tots els somnis cultivats durant els mesos de gestació esdevenen realitat quan els pares tenen el seu fill/a. No obstant, hi ha situacions en les quals és necessari l’ingrés del nadó a la Unitat de Cures Intensives Neonatals. L’hospitalització del nadó afecta els pares, els quals experimenten sentiments i emocions “intensives” que poden arribar a ser contradictòries.

Aquest treball de recerca, per la seva orientació teòrico-pràctica, aporta elements de reflexió i respostes d’acció en l’àmbit de les cures intensives neonatals. Amb un Passeig per la cinquena planta hem intentat recollir les percepcions del personal sanitari sobre l’atenció que reben els nadons hospitalitzats i les seves famílies.

Els resultats obtinguts constaten que hi ha un bon clima de treball a la unitat però que manca coordinació entre els àmbits sanitari i socioeducatiu. L’atenció que reben els pares dels nadons hospitalitzats està influenciada per moltes variables: les barreres idiomàtiques i socioculturals, la pressió assistencial a la qual està sotmesa la unitat, la manca de personal, el tarannà de cada professional, les actituds dels pares, l’espai de la unitat, la manca de formació en aspectes psicoscocials, entre d’altres.

Accedir al fòrum d'aquest article

Forum Nombre d'assumptes Nombre de enviaments Darrer comentari

Un passeig per la 5ª planta

Si encara no tens nom d'usuari i contrasenya et pots subscriure aquí

0 0